Čović: Na GSUN sa usaglašenim stavom

Izvor: B92, 26.Jul.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Na GSUN sa usaglašenim stavom

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović kaže da može da garantuje da će na narednoj sednici Generalne skupštine UN BiH imati jedinstven nastup.

“Mogu garantovati da će BiH imati jedinstven nastup. Ja ću biti tamo i na Generalnoj skupštini će se kazati ono što bude usuglašeni stav BiH“, rekao je Čović, preneo je portal Dnevnog avaza.

To će, kako je rekao, biti praktičan primer da se iz BiH može govoriti jednim glasom, a prethodno ćemo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskomunicirati.

Na tome već radimo i sve ono što budem govorio u UN biće rezultat zajedničkog stava i niko neće imati potrebu da posle toga reaguje”, uverava predsedavajući Predsedništva iz reda hrvatskog naroda.

"Pre toga ćemo sve iskomunicirati. Na tome već radimo i sve ono što je budem govorio u UN-u biće rezultat zajedničkog stava i niko neće imati potrebu iza toga na bilo koji način da reaguje", ističe Čović.

Dešavalo se, naime, da Predsedništvo BiH poslednjih godina često nije imalo usaglašeni stav kada je reč o obraćanju u Generalnoj skupšti UN, ali i o drugim pitanjima.

“Ovog puta to neće biti slučaj“, izričit je Čović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.