Čovek nestao u lavini

Izvor: RTS, 12.Feb.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek nestao u lavini

Momčilo N. iz Rastišta nestao kada se snežna lavina obrušila na putu Perućac-Rastište. Njegova supruga i dvoje dece evakuisani. Potraga će biti nastavljena sutra.

Potraga za nestalim 38-godišnjim Momčilom N. iz Rastišta, koga je oko 14 časova zatrpala snežna lavina na putu Perućac - Rastište, prekinuta je do jutra, kada bi ronilačke ekipe trebalo da pretraže jezero.

Spasioci su uz pomoć mehanizacije, ali i meštana pretražili ceo kopneni deo i sneg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je raščišćen, ali muškarac nije pronađen.

Momčilo se sa suprugom i dvoje dece vraćao kolima od roditelja iz Rastišta u Bajinu Baštu, kada su zbog manje količine snega na putu stali, dok je iz suprotnog pravca mašina raščišćavala sneg koji se obrušio sa obližnjeg brda, a onda su se u novoj lavini našli i mašinista i nestali Momčilo.

"Došao sam tu, očistio jedan smet, došao sam do drugog, tu je bio čovek sa dvoje dece, ja sam ga upozorio da se sklone, on je oterao decu, ali je on ostao", kaže Predrag Ristivojević iz "Standard puteva" iz Bajine Bašte.

Predrag kaže da je posle nekih pola sata krenula nova lavina koja je zatrpala i njega i više ništa nije mogao da vidi.

"Ja sam uspeo da se nekako vratim, ali bezuspešno smo pokušavali da nađemo čoveka", kaže Predrag.

Predragu su u pomoć odmah stigle bajinobaštanske spasilačke ekipe sa dva vozila, a ženu i dvoje dece evakuisali su do Bajine Bašte.

Predsednik Opštine Bajina Bašta Zlatan Jovanović kaže da su četiri sata pokušavali da pronađu nestalog, ali da nisu uspeli.

"Deo tog snežnog nanosa odleteo je u jezero, a mi trenutno nismo sposobni da vršimo pretragu po jezeru", rekao je Jovanović.

Zbog straha od nove lavine u noćnim uslovima, pretraga je prekinuta do jutra.

"Potraga će se nastaviti. Pokušaćemo, ukoliko nam led na jezeru dozvoli da priđemo sa pravca vode i da tražimo nestalog čoveka", kaže načelnik odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije iz Užica Zoran Milojević.

Tokom noći policija će dežurati na kritičnoj deonici Perućac - Rastište na kojoj je često obrušavanje snega, a na njoj je i saobraćaj zatvoren do daljeg.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Perućac: Čovek nestao u lavini

Izvor: S media, 12.Feb.2012

Na putu od Perućca ka selu Rastištu lavina je zatrpala Momčila N. (1974), potvrđeno je u užičkoj policiji...Desetoro mrtvih iz jedne porodice u lavini na Kosovu..Više od 20 žrtava zime, oko 50 hiljada ljudi zavejano (VIDEO, FOTO)..Jagodina: "Jugo" sleteo sa puta, tri osobe povređene..Momčilo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.