Čokoladni banana hleb sa malinama

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladni banana hleb sa malinama

Ovo je recept koji uvek uspeva. Isprobajte!

Sastojci:

- 2 jaja

- 3 banane

- 125 g margarina

- 100 g žutog šećera

- 200 g brašna

- 200 g malina

- 1 prstohvat soli

- 100 g tamne čokolade

- malo cimeta

- 25 g kakaa

- malo sode bikarbone

Priprema:

Viljuškom izgnječiti banane, a u drugom sudu sjediniti margarin sa šećerom, zatim dodati >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jaja i prstohvat soli, pa tek na kraju banane. Istopiti čokoladu sa malo maslaca pa kad se malo prohladi dodati u činiju. Sve lepo sjediniti.

U dublju činiju sipati sve suve sastojke: brašno, cimet, kakao u prahu, sodu bikarbonu i promešati. Na kraju dodavati postepeno suve sastojke u sud sa bananama, dodati maline i mešati lagano dok se ne dobije ujednačena masa. Margarinom podmazati pleh za pečenje i sipati dobijenu smesu. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C. Čačkalicom proveriti da li je kolać pečen, potrebno je oko 25 minuta (zavisi od rerne).

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.