Cokić ostaje na čelu SO S. Palanka

Izvor: B92, 14.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cokić ostaje na čelu SO S. Palanka

Smederevska Palanka -- Većina građana glasala protiv opoziva predsednika opštine Smederevska Palanka Radoslava Cokića, kandidata SPO-NS.

Od 11.072 birača, što je 24,34 odsto upisanih u birački spisak, za opoziv je glasalo 4.418 ili 39, 9 odsto, a protiv je bilo 6.490 ili 58,62 odsto. "Nema totalnog opoziva, ima totalne pobede.Konačno je višemesečna laž pala u vodu i poražena je istinom, današnjim dobrim rezultatom, velikim zalaganjem građana", izjavio je Cokić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je rekao da se od ovog časa politička scena u palanačkoj opštini menja i da je spreman za saradnju sa novim snagama iz svih stranaka.

Sa novim ministrom za lokalnu samoupravu razmotriće se mogućnost da se ne raspusti lokalna Skupština, rekao je Cokić.

Protiv opoziva predsednika opštine bile su stranke iz vladajuće koalicije: SPO-NS, SPS, G17 plus i PSS.

Slavoljub Đurić iz SPS-a je rekao da se "u Palanci desilo nešto novo na čemu bi trebalo i država da uči. Desilo se da su interesi određene sredine stavljeni ispred interesa partija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.