Izvor: Kurir, 09.Mar.2010, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članstvo Kosova u EBRD zavisi od stava članica Banke

LONDON, 9. marta 2010. (Beta) - Članstvo Kosova u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) zavisiće od stava članica te finasijske institucije, jer je na svakoj pojedinačno da se izjasni o statusu Kosova, rečeno je agenciji Beta u EBRD. Portparol EBRD Bojana Todorovska je kazala da svaka nova članica mora da dobije "glasove ne manje od dve trećine guvernera koji predstavljaju ne manje od tri četvrtine ukupnih glasova". Pravila i procedure navedena su u Osnivačkom sporazumu Banke i ulazak Kosova u EBRD, kako je rekla Todorovska, zavisiće od stava članica. 

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EBRD odlučuje o članstvu Kosova

Izvor: RTS, 09.Mar.2010

Članstvo Kosova u Evropskoj banci za obnovu i razvoj zavisiće od stava članica te finasijske institucije. Svaka članica pojedinačno treba da se izjasni o pristupanju Kosova, poručeno iz EBRD-a. ..Od stava članica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) zavisiće članstvo Kosova u toj finasijskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.