Članovi porodica zatražili puštanje uhapšenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2010, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi porodica zatražili puštanje uhapšenih

BEOGRAD -

Članovi porodica uhapšenih zbog nasilja u Beogradu 10. oktobra, i članovi pokreta "Naši 1389.", zatražili su danas oslobađanje privedenih, tvrdeći da im se krše ljudska prava.

Ispred zgrade Ministarstva pravde, i pored toga što je skup zabranjen, okupilo se oko 50 članova porodica i aktivista "Naši 1389.", koji su nosili natpise "Pustite našu decu" i "Hapsite kriminalce koji su upropastili Srbiju", i uzvikivali parole protiv vlasti.

Predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokreta Ivana Borić rekla je novinarima da porodice mnogih uhapšenih ne znaju gde im se nalaze rođaci, i "da se uhapšenima krše ljudska prava, te da su im izjave uzimane pod prinudom".

Ona je zatražila da se privedeni puste i da im se omogući da se brane sa slobode.

Borić je kazala da pripadnici tog pokreta nisu nikakvi fašisti, niti ekstremisti, već nacionalisti i rodoljubi i naglasila da svi koji su rušili Beograd treba za to da budu i kažnjeni.

"Tvrdimo da naši članovi, simpatizeri i aktivisti nisu učestvovali u tome", rekla je Borić i dodala da je pre, u toku i posle Parade "ponosa", zbog nasilja uhapšeno oko 800 ljudi, a ne oko 200, kao što tvrde vlasti.

Ispred Ministarstva pravde bilo je nekoliko marica i drugih policijskih vozila, a u parku Manjež i u blizini ministarstva bilo je primetno prisustvo većeg broja policajaca.

Policajci nisu dozvoljavali prolaznicima da prolaze Nemanjinom ulicom u blizini Ministarstva pravde, a nisu dozvoljavali ni sedenje na klupama u delu Manježa u neposrednoj blizini ulice.

Policija je legitimisala neke od članova pokreta koji su nosili majce sa natpisom "Naši 1389." a posel polučasovnog okupljanja skup je završen bez incidenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.