Članovi SDPS u Bojniku prešli u LDP

Izvor: Blic, 09.Dec.2013, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi SDPS u Bojniku prešli u LDP

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) u Bojniku napustilo je više od polovine članova i pridružilo se Liberalno demokratskoj partiji (LDP), rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Od oko sto članova SDPS u ovom mestu, u LDP je prešlo njih 56, o čemu je govorio dosadašnji predsenik OO SDP u Bojniku Jovica Nikolić.

"Naišli smo na nerazumevanje u opštinskom odboru SDPS u Bojniku pa smo, kao liberalnija opcija, odlučili da naše političko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delovanje nastavimo i LDP, jer smo naišli na potpuno razumevanje u toj partiji i smatramo da u njoj možemo da artikulišemo naše proklamovane ciljeve na lokalnom nivou", rekao je Nikolić.

Osim bojničkog SDPS, LDP se nedano priključila i grupa mladih ljudi, kao i predsednik inicijativnog odbora Zajedno za Srbiju u Leskovcu.

Konferenciji je prisustvovao i doskorašnji predsednik inicijativnog odbora Zajedno za Srbiju iz Vlasotinca Stanko Mladenović.

Član Predsedništva LDP Nebojša Cakić rekao je da je reč o okupljanju demokratskih snaga u Jablaničkom okrugu.

"LDP je od početka godine preuzeo inicijativu okupljanja građanske, demokratske Srbije, kroz razgovore sa strankama, grupama građana, udruženjima građana i pojedincima, želeći da napravi demokratsku alternativu sadašnjoj vlasti", rekao

je Cakić.

On je dodao da ta alternativa ne mora nužno da bude sukobljena sa sadašnjom vlašću, čak naprotiv, ona treba da doprinese da se daju zajednički odgovori na sve društvene probleme i cementira put Srbije prema Evropi i EU.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.