Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi Predsjedništva BiH do 2. marta da se izjasne o statusu Softića

SARAJEVO - Međunarodni sud u Hagu 24. februara poslao je pisma članovima Predsjedništva BiH, u kojima zahtijeva objašnjenje u vezi sa statusom Sakiba Softića u postupku revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije Sakiba Softića.

Članovi Predsjedništva bi trebalo da se o statusu Softića izjasne do drugog marta do 18 sati, piše "Klix.ba".

Predsjednik Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pisao je sudu u Hagu u julu prošle godine i osporavao legitimitet Softića >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da zastupa BiH u postupku revizije presude.

Ivanić je sudu u Hagu pisao 13. jula 2016. godine, a Crnadak 3. februara 2017. godine gdje su osporavali status Softića i naglašavali da ne postoji saglasnost unutar institucija BiH da se pokrene postupak revizije presude protiv Srbije.

Sakib Softić je 23. februara predao aplikaciju za reviziju presude nakon odluke koju je donio pravni tim i savjetovanja pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, koje je održano 17. februara u Vijećnici.

Predsjedavajući Predsjedništva Mladen Ivanić je održao konferenciju za medije nakon informacije da je pismo koje je bilo namijenjeno njemu ranije otvoreno te da će zbog toga biti pokrenuta istraga.

Ivanić je dodao da će poslati novo pismo u Hagu, koje će ovaj put dostaviti poseban izaslanik u kojem će ponovo osporiti postupak revizije presude.

(Klix.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.