Članica REM: Skandalozan prilog TV Pink o maloletniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 13:57

Članica REM: Skandalozan prilog TV Pink o maloletniku

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović ocenila je danas da je skandalozno prikazivanje snimka na kojem policija ispituje 14-godišnjeg maloletnika, koji je učestvovao na demonstracijama u Beogradu.

Aranđelović je sigurna da je televizija Pink objavljivanjem snimka u emisiji Hit tvit prekršila Pravilnik o zaštiti maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga, iako ne zna šta će pravnici reći – da li u tome ima krivičnog dela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Lice dečaka je zamagljeno, ali mi saznajemo njegovo ime, iz kog je naselja, čujemo njegov glas, vidimo njegovu konstituciju. Verujem da je ceo dečakov komšiluk bez dileme znao o kome se radi, ukazala je Aranđelović, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Pravilnik jasno navodi da elektronski mediji ne smeju da objavljuju ništa što bi otkrilo identitet maloletnika, pa čak ni nadimak, istakla je Aranđelović, uz napomenu "bez razlike da li je reč o detetu koje je žrtva, svedok ili huligan".

Aranđelović veruje će se to pitanje uskoro naći pred članovima Saveta REM, budući da je na osnovu njenog predloga već "zatraženo od službi da urade analizu slučaj".

U emisiji na televiziji Pink, u kojoj je gostovao predsednik Srbije, prikazan je snimak na kojem se čuje ispitivanje deteta koje je policija privela zbog napada na Skupštinu Srbije, njegovo ime i mesto u kojem živi, pa i njegov glas.

Verica Bradić, voditeljka i jedna od autora emisije Hit tvit, za UNS ističe da ne vidi ništa sporno u prikazivanju tog snimka i da je on upravo pokazatelj ko učestvuje u demonstracijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Aranđelović (REM): Skandalozno objavljivanje snimka maloletnika na TV Pink

Izvor: Danas, 13.Jul.2020

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović ocenjuje da je skandalozno prikazivanje snimka na kojem policija ispituje 14-godišnjeg maloletnika koji je učestvovao na demonstracijama u Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.