Izvor: Southeast European Times, 09.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članica EP Pak razočarana napretkom Kosova u borbi protiv korupcije

08/04/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- Članica Evropskog parlamenta (EP) Doris Pak izrazila je u utorak (7. aprila) podršku integraciji Kosova u EU, ali je istovremeno izrazila razočarenje vladinim nastojanjima u borbi protiv korupcije. Pak, šefica delegacije EP koja boravi u Prištini, potpisala je u utorak sporazum o saradnji sa članovima parlamenta. Predsednik parlamenta Jakup Krasnići rekao je da je delegacija EP potvrdila svoju posvećenost jačanju saradnje sa kosovskim parlamentom >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << i osiguravanju jasnih izgleda Kosova vezanih za EU.

Takođe u utorak, članica EP Angelika Ber rekla je da institucije u Srbiji moraju da shvate da proces integracije u EU ne može da se ostvari podelom, nego uzajamnim priznavanjem. "Zato, ako Srbija želi da se pridruži EU, ona mora da prizna nezavisnost Kosova", rekla je Ber posle sastanka sa predsednikom Fatmirom Sejdiuom u Prištini.

Gambija će u međuvremenu postati 57 zemlja koja priznaje nezavisnost Kosova, navodi se u saopštenju koje je u utorak izdala ambasada te zemlje u Vašingtonu. (Telegrafi, Kosovalajv, RTK, Kohavižn, BBC, Klan, Kosovapres - 07/04/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.