Član Kriznog štaba: Da se spremimo za jesen

Izvor: B92, 13.Jun.2022, 13:37

Član Kriznog štaba: Da se spremimo za jesen

Situacija sa koronavirusom u Srbiji je stabilna, a poslednjih dana broj obolelih ne beleži drastične skokove.

Ipak, epidemiolozi upozoravaju da i dalje treba da budemo oprezni, pogotovo u vreme godišnjih odmora.

"Mi imamo svakog dana 200 do 300, nekad i preko 300 novopozitivnih. Virus je i dalje tu i radi svoj posao i sigurno će postojati tokom leta. Imaćemo sporadične slučajeve, kao i uvek. Imaćemo mirniji period do kasne jeseni ili zime, kada je moguće da dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do širenja jer se boravi u zatvorenom prostoru, gde se više ostvaruju kontakti", rekao je član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

On ističe da je bitno biti oprezan.

"Uvek treba da budemo oprezni, ali to ne znači da tamo neke majmunske boginje mogu da nam naprave veliki problem. Treba biti svestan da nakon kovida su ljudi u takvom stanju da razmišljaju o svakoj zaraznoj bolesti, ali ja bih ovog puta više pažnje posvetio morbilima, jer je nizak procenat obuhvata vakcinacijom dece. Tu treba da nam bude akcenat", rekao je Tiodorović za RTK.

Dr Tiodorović je rekao da možemo budemo mirni i u miru provedemo leto, i da se spremimo za jesen i zimu, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tiodorović: Korona čeka zimu

Izvor: OkRadio.rs, 13.Jun.2022

Situacija sa koronavirusom u Srbiji je stabilna, a poslednjih dana broj obolelih ne beleži drastične skokove. Ipak, epidemiolozi upozoravaju da i dalje treba da budemo oprezni, pogotovo u vreme godišnjih odmora.   Mi imamo svakog dana 200 do 300, nekad i preko 300 novopozitivnih.   Virus...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.