Član Kobri slučajno usmrtio kolegu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Član Kobri slučajno usmrtio kolegu

Pripadnik jedinice "Kobre" Milan Dosković preminuo je na VMA nakon što ga je kolega pogodio prilikom rutinske provere oružja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Do incidenta je došlo nakon izvršenog zadatka

 

Kako je saopšteno, nesrećni slučaj u jedinici Vojne policije specijalne namene dogodio se u ponedeljak u 18.30 u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

 

Pištolj pripadnika "Kobri" N. I. opalio je tokom rutinske provere >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naoružanja, kada je ranjen njegov kolega, stariji vodnik I klase Dosković. Nakon prve pomoći prebačen je na VMA, gde je podlegao povredama.

 

Kako je saopšteno, do incidenta je došlo nakon izvršenog zadatka.

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije formirao je komisiju za ispitivanje okolnosti vanrednog događaja.

 

Nadležni organ MUP izvršio je uviđaj po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uz prisustvo Vojne policije.

 

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavili su saučešće porodici Dosković.

 

Stariji vodnik I klase Milan Dosković rođen je 6. aprila 1981. godine u Užicu, a na dužnosti u Vojsci Srbije je od 28. jula 2001. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pripadnik "Kobri" preminuo posle ranjavanja

Izvor: Studio B, 09.Dec.2014

Pripadnik jedinice "Kobre" M. D. preminuo je na VMA nakon što ga je kolega pogodio prilikom rutinske provere oružja...U kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu nesrećnim slučajem ranjen je stariji vodnik M.D. koji je kasnije podlegao povredama. Nesreća se dogodila kada je prilikom rutinske provere naoružanja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.