Civilni letovi iz Lađevaca od septembra

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Civilni letovi iz Lađevaca od septembra

Na aerodrom u Lađevcima, krajem septembra, sleteće prvi manji putnički avion od 100 putnika. Prilagođavanje tog vojnog aerodroma za civilni saobraćaj bez problema, rekao ministar Dragan Šutanovac.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić obišli su radove na prilagođavanju vojnog aerodroma "Lađevci" za civilni vazdušni saobraćaj. Prvi putnički avioni na aerodrom "Kraljevo" trebalo bi da slete u septembru.

Posao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je vredan oko 22 miliona, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Ministarstva odbrane, Ministarstva za nacionalni investicioni plan i AD "Aerodrom Beograd".

Građevinski radovi na izgradnji pomoćnih objekata energetskog bloka za putničke aerodrome traju već tri meseca i taj posao će, prema rečima ministra Šutanovca, biti okončan do kraja septembra, a odmah potom počeće i izgradnja aerodromskog terminala i zgrade kontrolnog tornja.

"Ako sve bude išlo po planu, krajem septembra u Lađevce će da sleti i prvi manji putnički avion od 100 putnika. Za sada nema zastoja u finansiranju ovog projekta, vrednog oko 22 miliona dinara", rekao je Šutanovac.

AD "Aerodrom Beograd" je Ministarstvu odbrane, kao nosiocu projekta, stavio na raspolaganje 200 miliona dinara, a iz kase Ministarstva nacionalnog investicionog plana obezbeđeno je još 70 miliona.

Šutanovac je najavio i moguće učešće investitora iz Turske o čemu će sa njima, kako je rekao, uskoro razgovarati premijer i ministar finansija Mirko Cvetković.

Aerodrom "Lađevci", na međi opština Kraljeva i Čačka, biće od velike koristi, posebno za turizam i poljoprivredu u regionu u kome živi oko milion stanovnika.

Tokom boravka u Kraljevu Dragan Šutanovac i Miloje Miletić razgovarali su i sa rukovodstvom grada o daljoj pomoći u sanaciji štete od zemljotresa.

Vojska Srbije je četiri meseca bila maksimalno angažovana u obnovi Kraljeva i zbrinjavanju nastradalog stanovništva. Pomagali su i u izgradnji kuća posebno na udaljenim, nepristupačnim seoskim područjima.

U selu Vitanovac, koje je u zemljotresu 3. novembra najviše stradalo, Šutanovac i Miletić su sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem predali ključeve dvestote kuće još jednoj porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

Do sada je useljeno, završeno ili je u završnoj fazi gradnje oko 300 od 500 novih kuća koje finansira Vlada Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Civilni letovi sa Lađevaca u septembru

Izvor: Blic, 09.Mar.2011

Civilni aerodrom "Morava" biće u septembru spreman i za dnevne letove, izjavio je danas ministar odbrane Dragan Šutanovac tokom posete vojnom aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva, koji će delom biti osposobljen za civilne letove. ..U izjavi novinarima, Šutanovac je pozvao gradjevinske firme iz gradova...

Nastavak na Blic...

Šutanovac: Civilni aerodrom 'Morava' do kraja septembra

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Mar.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac danas je na aerodromu u Ladjevcima izjavio da bi krajem septembra ovaj aerodrom mogao da bude spreman za civilni saobraćaj. Ministar Šutanovac i načelnik generalštaba Miloje Miletić obišli su radove na konverziji vojnog aerodrome u civilni, koji

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.