Čitulja za Bouvija u Čačanskom glasu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitulja za Bouvija u Čačanskom glasu

ČAČAK - Čitulja za britanskog muzičara Dejvida Bouvija objavljena je u današnjem broju nedjeljnika "Čačanski glas".

U čitulji, koju potpisuju gosti i osoblje popularnog čačanskog kafea "Bilbord", objavljeni su fotografija Dejvida Bouvija i tekst: "A bio je on taj sa bendom kao jedan. Imao je zvezda sjaj i bio izvanredan", što je dio teksta pjesme iz predstave "Zigi zvezdana prašina".

U kafeu "Bilbord" su rekli da se do ideje za objavljivanje čitulje u "Čačanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << glasu" došlo spontano.

"Najpre smo čitav dan u kafeu puštali Bouvijevu muziku, a onda se neko od gostiju setio da bismo mogli da objavimo čitulju u Čačanskom glasu. Sve se odigralo spontano. Na jedan sto smo postavili teglu na kojoj smo napisali da svako ko podržava našu ideju tu može ostaviti novac. Ljudi su bili oduševljeni, pa smo za nepun sat sakupili 1.300 dinara, koliko je bilo potrebno za objavljivanje čitulje", ispričao je Borko Panić za sajt Moravainfo.rs.

Panić objašnjava da ovaj gest nema nikakve veze sa pomodarstvom, pošto su svi učesnici u inicijativi pasionirani zaljubljenici u stvaralaštvo Dejvida Bouvija.

Bouvi je umro 10. januara od raka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.