Cela provincija ostala bez struje

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela provincija ostala bez struje

Manila -- Zbog duga za struju od 93 miliona dolara čitava provincija na Filipinima je ostala bez električne energije jer je elektrodistribucija prekinula isporuku struje.

Prekid isporuke struje, do kojeg je došlo sinoć, iznenadio je stanovnike provincije Albaj u centralnom delu Filipina, u kojoj živi 1,2 miliona ljudi, prenela je agencija AP.

Stanovnici navode da se prodavnice u toj provinciji sada zatvaraju ranije, a bolnice i kancelarije funkcionišu uz pomoć generatora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
ilipinsko Ministarstvo energetike je saopštilo da je električna energija isključena kompaniji "Albaj ilektrik kooperativ", zato što nije podmirila dug od gotovo četiri milijarde pesosa (93 miliona dolara) za proteklih više od 15 godina.

Guverner Albaja Džoi Salseda je izjavio kako radi na rešenju problema i obećao da će snabdevanje električnom energijom biti ponovo uspostavljeno za dva dana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Filipini: Čitava provincija u mraku zbog duga za struju

Izvor: Blic, 31.Jul.2013

MANILA - Jedna čitava provincija na Filipinima je ostala u mraku nakon što je nacionalna elektrodistribucija prekinula isporuku električne energije zbog akumuliranog duga od ukupno 93 miliona dolara, saopštile su danas tamošnje vlasti. I bolnice u mraku..Prekid isporuke struje, do kojeg je došlo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.