Čitaoci Pressa: Ne podržavamo uvođenje čipa na ličnoj karti

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaoci Pressa: Ne podržavamo uvođenje čipa na ličnoj karti

Na pitanje "Da li podržavate uvođenje obaveznog čipa na ličnoj karti?", 58 odsto čitalaca našeg portala reklo je da nikako ne podržava.
Sa druge strane, 21 odsto se slaže da treba uvesti obavezni čip na ličnoj karti, dok 21 odsto čitalaca već ima ličnu kartu sa čipom, pa im je svejedno.
Pomoćnik načelnika Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP-a Srbije Radosav Popović izjavio je ranije da građani Srbije neće morati da vade nove lične >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << karte, već će se samo tehnički i tehnološki unaprediti postojeće.

"U planu je da izdavanje unapređenih ličnih karata počne u drugoj polovini 2014. godine. Neće biti zamene ličnih karata, već će po isteku važnosti postojećih ličnih karata građani, koji inače treba da vade nove lične karte, izvaditi ličnu kartu sa novim čipom", objasnio je Popović.

Prema njegovim rečima, ni građani koji imaju biometrijske lične karte bez čipa neće morati da menjaju svoja dokumenta, ali da u tom slučaju neće moći da koriste servis elektronske uprave.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.