Čistili smo dimnjak, a onda smo POLETELI TRI METRA U NEBO!: Snažna EKSPLOZIJA U DOMAĆINSTVU u Kuršumliji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čistili smo dimnjak, a onda smo POLETELI TRI METRA U NEBO!": Snažna EKSPLOZIJA U DOMAĆINSTVU u Kuršumliji!

Od siline eksplozije čak su i prozori izbijeni

U kuršumlijskom naselju Pantić danas su povređene dve osobe kada je eksplodiralo grejno telo za parno grejanje. Jedna osoba je nakon ukazane pomoći puštena na kućno lečenje, dok je druga prebačena u niški Klinički centar zbog infarkta koji je u međuvremenu dobio.

Kako je potvrdio Nenad Nikolić (49) koji je povređen, do eksplozije je došlo nakon što su on i sedamdesetjednogodišnji muškarac očistili dimnjak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Očistili smo dimnjak, ali je problem nastao u prostoru gde je kamin, odnosno peć za grejanje - rekao je on.

- Stvorio se vakum i ta peć je eksplodirala, a ja sam leteo sigurno tri metra. Na sreću više sam ugruvan od pada, nego povređen od eksplozije. Muškarac koji mi je pomagao da očistim dimnjak je podstanar u toj kući i on je prebačen za Niš - potvrdio je Nikolić, koji je komšija i koji je na molbu vlasnice kuće došao da očisti dimnjak.

.

Starijem muškarcu je pripalo teško u sanitetskom vozilu, kada su ih prebacivali do prokupačke bolnice, pa je on zbog infarkta, koji je nastao usled stresa izazvanog onim što se desilo, odmah prebačen dalje za Niš.

U toj kući žive, pored podstanara još dve starije osobe koje čuva vlasnica kuće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.