Cipras za KRVAVE SUKOBE u Atini optužio Zlatnu zoru (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras za KRVAVE SUKOBE u Atini optužio Zlatnu zoru (FOTO/VIDEO)

Kancelarija grčkog premijera Aleksisa Ciprasa oglasila se danas povodom sukoba u Atini na demonstracijama protiv Prespanskog sporazuma u kojima je najmanje 10 policajaca povređeno, optužujući za sukobe ekstremističke elemente i članove krajne desničarske Zlatne zore.

- U našoj demokratiji, slobodno izražavanje mišljenja građana je neotuđivo pravo, čak i za one koji žele da ukinu demokratiju… Takođe je dužnost i obaveza nas koji u to verujemo da im to ne dozvolimo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Izolujmo ih i osudimo - navodi se u saopštenju kancelarije grčkog premijera.

Policija je objavila da su njihove pripadnike napale organizovane grupe koristeći kamenice, gvozdene šipke, drvene palice, ''molotovljeve koktele''...

Najmanje 10 policajca je povređeno.

Na demonstracijama u Atini protiv Prespanskog sporazuma o promeni imena Makedonije danas su izbili sukobi. Protesti se održavaju ispred grčkog parlamenta, a pojedini demonstranti su pokušali da se popnu na stepenice zgrade, ali ih je policija odbila.

Grci protestuju zbog Prespanskog sporazuma koji su Grčka i Makedonija potigle u junu prošle godine, a koji iziskuje da bivša jugoslovenska republika promeni ime u Severna Makedonija, a da zauzvrat Grčka više ne postavlja prepreke na putu te zemlje ka pridruživanju NATO-u.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.