Izvor: B92, 02.Nov.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić: Zakonom protiv nacizma

Beograd -- S obzirom na istoriju, imajući u vidu broj žrtava u Srbiji, fašizam i nacizam ne mogu postati značajnija ideologija, smatra ministar Svetozar Čiplić.

"Reč je o malim grupama, po pravilu mladih, neobrazovanih ili neobaveštenih ljudi. Problem je u tome što su ovakve organizacije po Ustavu zabranjene, ali one nisu registrovane, neformalne su. Mislim da je neophodan zakon koji bi državnim organima dao ovlašćenja da zabrani organizacije iako nisu registrovane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali neformalno deluju", kazao je on za Politiku.

"To je ono što nedostaje našem pravnom sistemu u ovom slučaju”, naveo je ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić.

On smatra da su posle Drugog svetskog rata fašizam i nacizam postali marginalne pojave.

"Verujem da se u Evropi ne može pojaviti državni sistem sa takvom ideologijom", zaključuje Čiplić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.