Čiplić: Nema razloga za vanredno stanje

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić: Nema razloga za vanredno stanje

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je, povodom novih izbora za Nacionalni savet Bošnjaka, da ne zna koji bi bio razlog za uvođenje vanrednog stanja u Sandžaku, koje najavljuje Bošnjačka kulturna zajednica muftije Muamera Zukorlića.

Čiplić je za RTS rekao da Bošnjaci imaju visoku političku svest, da su deo demokratskih političkih promena i da pripadaju korpusu građana koji su snažno doprineli da se u Srbiji izgradi moderno demokratsko političko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << društvo.

On je uveren da će Bošnjaci na izborima pokazati više volje nego na prethodnim da dobiju Nacionalni savet, koji im po Ustavu pripada i da će Zukorlićeva BKZ, bez obzira što najavljuje bojkot, ipak, "smoći mudrosti" da izađe na izbore.

Prema njegovim rečima, ključ problema je u tome što je BKZ, koja je na prošlogodišnjim junskim izborima osvojila najviše većničkih mandata, želela da rezultate izbora preokrene u svoju korist i da, uzimajući dva mandata koji joj ne pripadaju, zavlada čitavim Nacionalnim savetom.

On smatra da je "čitava vika oko uvođenja vanrednog stanja" nastala oko toga "da bi pokazali da ne treba da izađu na izbore, jer bi tada shvatili da imaju mnogo manje glasova nego što su dobili na prethodnim izborima".

Čiplić je podsetio da se približavaju i parlamentarni i lokalni izbori, gde je i mesto da se pokuša ulazak u političku borbu, ocenivši da zbog toga BKZ ne žele nove izbore za Nacionalni savet Bošnjaka.

Čiplić je ocenio da ne postoji nikakva opasnost postojanja dva paralelna Nacionalna saveta. Može biti samo jedan, formiran u skladu sa zakonom, naglasio je on, napomenuvši da Nacionalni savet koji je formirao BKZ preuzamnejm mandata sa druge liste niko nije priznao.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.