Čini mi se da sanjam

Izvor: Blic, 09.Jun.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čini mi se da sanjam

Pobednica festivala u Budvi Nina Petković koja je zahvaljujući maksimalnom broju poena dobijenih od publike osvojila prvo mesto i novčanu nagradu od 10.000 evra, kao i nagradu magazina „Stori” od 1.500 evra, potpuno je zanemela nakon silaska sa bine. Sa suzama u očima, u neverici je ponavljala: „Nisam se nadala... Nisam očekivala... Ovo je neverovatno.”



Tek nakon desetak minuta uspela je da se malo pribere i da za „Blic” ispriča >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su joj nagradu prvi čestitali kolege iz „Operacije trijumf”, a zatim i voditeljka Nikolina Pišek.

- Zahvalna sam svojim kolegama sa „Akademije” koji su me bodrili i svim srcem navijali za mene. A posebno mi je drago što sam pobedila upravo zahvaljujući glasovima publike - ispričala je pobednica.

Ovaj uspeh ju je ohrabrio da nastavi dalje da gradi muzičku karijeru. Leto će provesti pripremajući svoj prvi CD, koji bi do kraja godine trebalo da se pojavi u prodaji.

Na pitanje na šta će potrošiti 10.000 evra, odgovorila je:

- Neću nadograditi kosu, neću ugraditi silikone... Prvo ću častiti svoje prijatelje, pa ću deo novca dati onima koji ga nemaju, a potreban im je, a ostatak ću uložiti u karijeru.

Da joj je neko onoga dana kada je ušla u „Operaciju trijumf” rekao da će dogodine pobediti na festivalu u Budvi, kazala bi mu: „Jesi li ti neki vidovnjak ili si lud?!”, priča Nina i na svakih nekoliko minuta ponavlja: Ne mogu da verujem šta mi se desilo! Ovo je zaista bilo potpuno neplanirano. Jaooo, evo mi ga tata!

U pola razgovara pojavljuje se Nikola Petković, Ninin otac i grli svoju ćerku.

- Ovo je prvi put da je moj tata došao na festival na kom se takmičim i vidi šta se desilo! Od sada ću ga vući svuda sa sobom! - uzbuđeno priča pobednica.

- Veoma sam ponosan na svoju ćerku - ističe tata Nikola i priseća se: „Kao da je juče bilo kada je maštala da se pojavi na nekom festivalu, a evo već danas pobeđuje. Nisam joj davao nikakve posebne savete, ali uvek je imala i imaće moju podršku.”

Nagrađeni

Drugo mesto i nagradu od 5.000 evra osvojio je Leo Martin, a treće i 3.000 evra Žak Houdek iz Hrvatske. Nagrade od po 2.000 evra osvojili su: Kaliopi (za najbolju interpretaciju), Dado Topić (za tekst), „Feminem” (za scenski nastup), Joce Panov (za najboljeg debitanta) klapa „Ragusa” (za najmediteranskiji zvuk), a specijalne nagrade žirija festivala dobili su Leo Martin i Ekstra Nena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.