Cimet leči dijabetes

Izvor: Blic, 25.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cimet leči dijabetes

Ovaj aromatični začin ne služi samo za posipanje po kapućinu ili kao dodatak kolačima. Ispostavlja se da cimet sadrži jedan molekul koji ima sve osobine insulina i stoga bi mogao da pomogne osobama s dijabetesom tipa 2.

Studija u Pakistanu je pokazala da je 30 pacijenata s dijabetesom imalo znatno manje glukoze, triglicerida i holesterola u krvi nakon što su tokom 40 dana konzumirali cimet.

Drugo jedno istraživanje, koje su sproveli naučnici sa Univerziteta Kalifornije u Santa Barbari, otkrilo je da nije svaki cimet isti. Dok neke vrste nemaju nikakvog uticaja na zdravlje, dotle druge snižavaju glikozu u krvi gojaznih laboratorijskih miševa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.