Čim je video majku, dečak ubica joj postavio JEZIVO PITANJE: Svi prisutni se iznenadili

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 15:03

Čim je video majku, dečak ubica joj postavio JEZIVO PITANJE: Svi prisutni se iznenadili

U psihijatriji postoji stav da se mlađima od 21. godine ne postavlja dijagnoza, budući da je utvrđeno da se mladima do ove uzrasne kategorije razvija ličnost.

Masovni ubica (13), osumnjičen da je 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, postavio je prekjuče vrlo iznenađujuće pitanje majci prilikom prvog susreta posle skoro dva i po meseca.

On ju je doslovno upitao: "Da li si sad zadovoljna?!"

Kada je video majku u Klinici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, iz koje je svedočio putem video-linka u istrazi protiv svog oca, bio je rezervisan i na opšte iznenađenje joj postavio vrlo simptomatično pitanje.

Na šta se ono konkretno odnosilo i šta je isprovociralo ovakvu njegovu rekaciju, za sada može samo da se nagađa, s obzirom da je tokom svedočenja govorio o "idiličnim odnosima" unutar porodice. Naime, on je porodične odnose opisao kao izuzetno dobre, naglašavajući da su se roditelji lepo slagali.

Takođe je, prema nezvaničnim saznanjima, rekao da roditelji njega i sestru nisu "ozbiljno kažnjavali" kada bi napravili neki prekršaj koji su majka i otac, inače oboje lekari, smatrali neprimerenim. Ovakav njegov iskaz biće "na proveri" i sagledavaće se, kako se to i radi, u korelaciji sa ostalim dokazima.

Podsetimo ,dečak ubica se već dva i po meseca nalazi u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa na opservaciji, gde se prati njegovo ponašanje i reakcije. Međutim, kako nam je rečeno, do njegove 21. godine lekari neće moći da postave dijagnozu dečaku, ukoliko je ima.

Naime, u psihijatriji postoji stav da se mlađima od 21. godine ne postavlja dijagnoza, budući da je utvrđeno da se mladima do ove uzrasne kategorije razvija ličnost.

Da bi se utvrdile relevantne činjenice i u vezi sa istragom koja se vodi protiv oca, osumnjičenog da je sina vodio u streljanu i obučavao ga da rukuje oružjem koje nije na adekvatan način čuvao, ali i u vezi sa zločinom u školi, Više javno tužilaštvo u Beogradu je, kako nezvanično saznajemo, naložilo da se uradi telekomunikacijsko veštačenje očevog telefona.

Govoreći i tome kako je došao do pištolja, iz kojih je počinio masakr, Kosta je izjavio da mu je trebalo mnogo vremena da otkrije šifru sefa u kojem je njegov otac čuvao oružje.

Takođe je naveo da je najpre napravio spisak sa nekoliko imena đaka, koje je planirao da ubije, ali da ga je potom proširio. Posvedočio je još da ga je otac vodio u streljanu, ali da mu prvi kontakt sa oružjem nije omogućio on, nego čovek koji je u njoj radio.

Ostaće upamćeno i da je Kosta na pitanje postupajućeg tužioca o tome "šta misli kakva će mu budućnost biti kada jednog dana izađe", hladnokrvno odgovorio: "Ne baš normalna!"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.