Cilj stvaranje sposobne, jake, čvrste i odlučne vojske.

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cilj stvaranje sposobne, jake, čvrste i odlučne vojske".

Načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović izjavio je da na toj dužnosti namerava da nastavi opremanje, revitalizaciju i modernizaciju Vojske

Mojsilović je izjavio i da namerava izgradnju kapaciteta radi ispunjenja zadataka i ciljeva postavljenih pred Vojsku.

General Mojsilović je, gostujući u emisiji "Oko" na RTS, rekao da mu je dugoročni cilj stvaranje vojske koja koja bi trebalo da odgovori na sve izazove, rizike i pretnje, vojska koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "sposobna, jaka, čvrsta i odlučna".

"Kratkoročno posmatrajući ciljeve, pored nastavka i dinamike u opremanju i modernizaciji, ja sam visoko u svojoj agendi zacrtao i stavio ljudske resurse, stavio sam obuku kao segment i funkciju koja doprinosi sposobnostima", istakao je Mojsilović.

Građanima je poručio da imenovanje novog načelnika Generalštaba "vodi vojsku na nivo odgovornosti da obezbedi ne samo zaštitu Republike Srbije nego i bezbednost svih građana u našoj zemlji".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.