Čileanski generali osuđeni za šverc oružja Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2012, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čileanski generali osuđeni za šverc oružja Hrvatskoj

ZAGREB -

Čileanski Vrhovni sud osudio je dvojicu penzionisanih čileanskih generala na kućni pritvor zbog ilegalne prodaje oružja Hrvatskoj pre 20 godina, čime su kršili embargo UN-a, izveštava Hrvatska televizija.

Bivši generali Hektor Letelije i Vicente Rodrigez osuđeni su na trogodišnji kućni pritvor. Bivši čelnik Augusto Pinoče takođe je bio umešan i pretila mu je optužnica vezana uz taj slučaj, ali je umro 2006. godine.

Pošiljka oružja i municije kamuflirana kao humanitarna pomoć zaplenjena je 1991. u Mađarskoj. U postupku je osuđeno još sedam drugih lica, ali se njihove kazne ne navode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.