Čileanski avion nestao s radara

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čileanski avion nestao s radara

Čileanski vojni transportni avion, s 38 putnika i članova posade, nestao je s radara dok je bio na letu ka bazi na Antarktiku.

Kako prenosi Raša tudej, vojna baza izgubila je kontakt s avionom tipa "C-130 Herkules" u ponedeljak uveče po lokalnom vremeu.

Sudbina 17 članova posate i putnika za sada nije poznata.

Avion se uputio u bazu na Antarktiku, kontakt je izgubljen sat vremena po poletanju, a vlasti su nekoliko sati kasnije saopštile da nisu optimistične. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojska je ranije pokrenula akciju potrage i spasavanja.

Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera je na Tviteru objavio da sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova u štabu vazduhoplovnih snaga prati situaciju, prenosi AP.

Vazduhoplovne snage su objavile da sa avionom nisu imale kontakt više od sedam sati i da je verovatno da je letelica ostala bez goriva.

U avionu se nalazilo osoblje koje je trebalo da pregleda plutajući naftovod kojim se snabdeva antarktička baza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nestao čileanski vojni avion sa 38 osoba, pretpostavlja se da se srušio

Izvor: RTS, 10.Dec.2019

Teretni avion sa 38 osoba koji je iz Čilea leteo ka bazi na Antarktiku nestao je sa radara, a čileanske vazduhoplovne snage pretpostavljaju da se srušio, prenosi " Si-En-En". . General Francisko Tores na konferenciji za...

Nastavak na RTS...

Nestao avion sa 38 putnika: Gubi mu se svaki trag sat vremena nakon poletanja ka Antarktiku

Izvor: Večernje novosti, 10.Dec.2019

Letilica C-130 Herkules poletela je juče u 16:55 časova po lokalnom vremenu iz Punta Arenasa u Čileu, a svaki kontakt sa njom gubi se malo posle 18 časova Vazduhoplovne snage Čilea izgubile su radio kontakt sa vojnim teretnim avionom u kom se nalazi 38 osoba.Avion se uputio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.