Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijena bitcoina pala za 1.000 dolara u samo sat vremena

Cijena bitcoina pala je za više od 1.000 dolara tokom samo sat vremena, nakon što se pročulo da je najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta hakovana, prenosi CDM.

Vlasnici računa u mjenjačnici “Binance” prijavili su nepravilne transakcije, što je podstaklo širenje glasina da je ta platforma hakovana.

U razmaku od 62 minuta cijena bitcoina je pala sa 10.541 na 9.481 dolara, piše Vice News.

Ispostavilo se, ipak, da platforma Binance nije hakovana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali je 31 vlasnik računa prevaren i sam je predao svoje podatke grupi hakera, koja je kreirala veb stranice gotovo identične binance.com. Na njima su korisnici, zavarani izgledom, sami unijeli svoje podatke o računima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.