Čigota dobila sertifikat o akreditaciji na 7 godina

Izvor: RTS, 03.Sep.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čigota dobila sertifikat o akreditaciji na 7 godina

Specijalna bolnica „Čigota" na Zlatiboru, krajem prošle godine, prva je zaštitila svoje medicinsko-turističke usluge. Već tri meseca ona je akreditovala i usluge iz devet oblasti za unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbednosti pacijenata.
Decenijama sticano iskustvo na unapređenju zdravlja ljudi, u kombinaciji sa prirodnim i klimatskim faktorima Zlatibora, učinili su Specijalnu bolnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << „Čigota", koja se bavi lečenjem i rehabilitacijom bolesti štitaste žlezde ali i gojaznosti odraslih i dece, prepoznatljivom i jednom od vodećih ustanova na polju medicine i zdravstvenog turizma u Srbiji, regionu i svetu.

Prepoznat od, ove godine 6500 korisnika, među kojima je 15% više stranaca nego lane, kvalitet usluga „Čigote" potvrdio je i nedavno dobijeni, sertifikat o akreditaciji na najduži, period od 7 godina.
„Dijagnostika i lečenje, patologije štitaste žlezde, metaboličkih oboljenja, pre svega gojaznosti kod dece i odraslih, dijagnostika iz oblasti kardiovaskularne patologije, osteoporoze, oboljenja lokomotornog sistema, je nešto što u ovom trenutku, možemo da kažemo, radimo najbolje na nivou Zlatiborskog okruga", kaže dr Snežana Lešović, koordinatorka za akreditaciju „Čigote".

Maja Vermezović, direktorka prodaje SB „Čigota" navodi: „Sama činjenica da je „Čigota" akreditovana ustanova, svakako kod gosta uliva jedan osećaj kvaliteta usluga, tj. da će usluge koje se ovde pružaju biti na jedno visoko kvalitetnom nivou, jer su akreditacijom zapravo, usluge standardizovane".
Zbog svega što već jeste, nekada Specijalni zavod za lečenje štitaste žlezde, kroz koji je prošlo i gotovo 60 hiljada korisnika komercijalnih „Čigota" i „Čigotica", programa za lečenje i prevenciju gojaznosti, danas akreditovana Specijalna bolnica, nastoji da unapredi postojeće i razvije nove programe iz oblasti zdravstvenog turizma.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.