Cigleru 15 godina zatvora kao saizvršiocu u ubistvu Markovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 13:57

Cigleru 15 godina zatvora kao saizvršiocu u ubistvu Markovića

Viši sud u Beogradu osudio danas je, nakon ponovljenog suđenja, Alana Ciglera (33) na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, jer je zajedno sa već pravosnažno osuđenim Čaba Derom učestvovao u teškom ubistvu Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu.

Cigler je za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu dobio 14 godina zatvora, a za nedozvoljeno držanje pištolja dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina zatvora.

Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je druga prvostepena presuda na koju imaju pravo žalbe i odbrana i tužilaštvo.

Prvu prvostepenu presudu po žalbi Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ukinuo je Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi, jer je tom presudom Cigler bio osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje ga tereti tužilaštvo i za koje je sada osuđen.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu za Tanjug kažu da su zadovoljni što je sud prihvatio kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnice, ali da će se sigurno žaliti na visinu izrečene kazne.

Tužilaštvo je u svojim završnim rečima predložilo sudu da Ciglera osudi za krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu na kaznu zatvora od 30 do 40 godina.

Cigleru je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda, dok je istom odlukom tog suda Čaba Deru potvrđena presuda izrečena u odsustvu kojom je osuđen na 40 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva Markovića na "podmukao način".

Čaba Der je u Mađarskoj osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva, a nakon ubistva Markovića bio je u višemesečnom bekstvu nakon čega je uhapšen u Pragu odakle je izručen Mađarskoj.

Cigler je uhapšen u Subotici nedugo posle ubistva Markovića.

Osuđen je jer je vozio automobil "punto" kojim je dovezao Dera do mesta zločina, gde je Der upucao Markovića, a zatim su zajedno pobegli sa lica mesta.

Cigler je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tužilaštvo ulaže žalbu na presudu Cigleru za ubistvo na Banovom brdu

Izvor: Blic, 02.Dec.2022

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na presudu suda u Beogradu kojom je danas na kaznu od 15 godina zatvora osuđen Alan Cigler kao saizvršilac u ubistvu Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.