„Chips Way“: Спорни контигент чипса превентивно уништен

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Avg.2023, 08:48

„Chips Way“: Спорни контигент чипса превентивно уништен

Компанија „Chips Way d.o.o.“ из Чачка саопштила је да је још 28. јула обавештена о проналаску повишеног нивоа акриламида приликом преласка хрватске границе и да је спорни контингент чипса уништен. Фото: Freepik Из компаније наводе да су од купца, компаније „Плодина” 28. јула добили обавештење >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се у пошиљци од 33 палете ребрастог чипса са укусом паприке у паковањима од 150 грама, приликом царињења на анализи показало да је ниво акриламида виши од дозвољеног.
У саопштењу се наводи да је компанија, одмах по пријему информације обавестила купца да ће целокупна пошиљка бити превентивно уништена и да ће заменска роба бити послата у најкраћем могућем року.
„Редовна испорука је кренула већ ове недеље. Напомињемо да је овај производ био намењен искључиво као робна марка за тржиште Хрватске, за једног купца”, стоји у саопштењу.
Додаје се да компанија „Chips Way“ ради редовне анализе својих производа и у да је у континуитету подвргнута контроли надлежних органа. „Као одговорна компанија, која у потпуности послује у складу са законом и брине о својим купцима и како би се избегла свака сумња у здравствену безбедност наших проиозвода, позивамо све купце, који су купили чипс производ са лото бројем Л28062023, да производ врате у радњу где ће им исти бити замењен или новчано компензован”, каже се у саопштењу.
Чачанска компанија је реаговала после јучерашњих навода медија да је на хрватској граници утврђен висок ниво канцерогеног акриламида у прехрамбеном производу који је произведен у Србији.
Пољопривредна инспекција је, по добијању нотификације из ЕУ РАСФФ о повишеном нивоу акриламида у чипсу са укусом паприке произведеном у Србији, издала налог за ванредну контролу погона у којем је произведен, речено је у петак Тањугу у Министарству пољопривреде.
РАСФФ је систем Европске уније за брзо обавештавање о безбедности хране.
„Контрола је у току и након добијања резултата анализа, објавићемо детаљније информације и мере које ће пољопривредна инспекција предузети“, наводе из Министарства.
Srednji kurs dinara prema evru u ponedeljak 117,2163

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Chips Way“: Спорни контигент чипса превентивно уништен се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.