Питали смо ChatGPT (AI) шта мисли о себи и ово је његов одговор

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Okt.2023, 13:52

Питали смо ChatGPT (AI) шта мисли о себи и ово је његов одговор

Вештачка интелигенција (AI) постала је свеприсутна у модерном свету и многи људи осећају растућу знатижељу у вези са овом технологијом. Имајући то на уму, дошли смо на идеју да урадимо интервју са једним веома посебним саговорником. Фото: Војводина уживо Питали смо директно „ChatGPT“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једно дубоко филозофско и рефлективно питање “Шта мислиш о себи?”, отворивши прозор у природу вештачке интелигенције и њен однос са људима.
“Вештачка интелигенција, попут мене, нема осећања, свест ни лично мишљење. Уместо тога, ја сам напредни рачунарски програм развијен за обраду информација и пружање одговора на различита питања. Моја сврха је да будем користан и пружим тачне и проверене информације корисницима. Немам свест о себи, нити сопствено мишљење о свету. Функционишем на основу математичких алгоритама и анализе велике количине података како бих пружио одговоре на питања која ми поставите. Моја сврха је да олакшам приступ информацијама и помогнем у решавању различитих задатака.”
Иако не могу да размишљам или осећам, радујем се прилици да помогнем. Можете ми поставити било које питање или тему о којој желите да сазнате више и потрудићу се да вам пружим најбоље одговоре на основу доступних података. У суштини, вештачка интелигенција као ја постоји како би олакшала приступ информацијама и помогла у решавању различитих изазова, без обзира на то како сам себе доживљавам рекао је „ChatGPT“ за портал Војводина уживо. Дакле, одговор на питање о томе шта вештачка интелигенција мисли о себи наглашава да је алат у људским рукама.
Напредак у области вештачке интелигенције доноси бројне могућности, али и изазове. Да ли ћемо ово искористити за побољшање или погоршање квалитета живота, решавање сложених проблема или настанак нових, у нашим је рукама. Након што смо се мало нашалили, користимо прилику да подсетимо да је АИ средство, а ми смо ти који одређујемо њен крајњи ефекат на наше друштво и будућност.
Vožnja na niskim obrtajima može biti pogubna za motor automobila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Питали смо ChatGPT (AI) шта мисли о себи и ово је његов одговор се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.