Ćevabdžinica kriva za zagađenje vazduha u Sarajevu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćevabdžinica kriva za zagađenje vazduha u Sarajevu?

Na hitnoj sednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se danas o problemima u vezi sa zagađenošću vazduha, a kao jedan od glavnih krivaca za to što je Sarajevo proglašeno najzagađenijim gradom na svetu, proglašena je lokalna ćevabdžinica.

Naime, član stručnog tela za sprovođenje plana interventnih mera u Kantonu Sarajevo, Plamenko Tais, koji je prezentovao informaciju o kvalitetu vazduha u Sarajevu, rekao je da taj grad jeste zagađen ali da se analizator američke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambasade, koja je radila merenje vazduha, nalazi u blizini ćevabdžinice.

Njegovu izjavu komentarisao je poslanik saveza za bolju budućnost Zvonko Marić, rekao je da nije u potpunosti zadovoljan tim zaključkom.

"Nadam se da su shvatili u američkoj ambasadi, kao što smo i mi shvatili da je uzrok ćevabdžinica. Ne znam za smisao da raspravljamo dalje ako smo napokon otkrili uzrok zagađenja vazduha", rekao je Marić.

Ministar prostornog uređenja, građevinarstva i zaštite žživotne sredine Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, ocenio je da su pojedinačna mala ložišta najveći zagađivači te je potrebno napraviti novu analizu koja će pokazati koji je stvarni procenat uticaja saobraćaja na kvalitet vazduha.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HIT! ZA ZAGAĐEN VAZDUH U SARAJEVU OKRIVILI ĆEVAPE: Član stručnog tela objasnio da je analizator vazduha blizu ćevabdžinice!

Izvor: Kurir, 05.Dec.2018

Na hitnoj sednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se danas o problemima u vezi sa zagađenošću vazduha, a kao jedan od glavnih krivaca za to što je Sarajevo proglašeno najzagađenijim gradom, proglašena je lokalna ćevabdžinica.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.