Četvrti stepen pripravnosti zbog snega, posipa se so

Izvor: Mondo, 03.Jan.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti stepen pripravnosti zbog snega, posipa se so

Ekipe "Beograd puta" su od ranog jutra na terenu zbog snega koji sve jače pada u Beogradu i posipaju so, kažu u tom javno-komunalnom preduzeću i navode da je pripravnost podignuta na četvrti stepen.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Angažovano je dodatnih 30 kamiona, tako da je trenutno na ulicama 90 kamiona, rekao je za TV Prva Željko Maravić iz "Beograd puta" i dodao da će ih biti još više.

"U ovom trenutku imamo kapacitete koji su adekvatni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << s obzirom na veći sneg nego što je bio prognoziran", navodi Maravić.

Ističe da je važno omogućiti odvijanje saobraćaja na gradskim ulicama.

"Imamo dovoljno materijala za posipanje. So će da deluje do minus sedam, ako budu niže temperature, imamo i kalcijum hlorid", kaže Maravić.

To komunalno preduzeće je, dodaje, dočekalo sneg sa angažovanjem ljudstva i mehanizacije koji predviđa drugi stepen pripravnosti od maksimalnih pet stepeni.

"Od jutros imamo nalog da podignemo na treći stepen, a sada je već na snazi čevtrti stepen. Svi su već angažovani", kaže Maravić.

Kaže da se posipaju sve saobraćajnice,  pogotovo mostovi i rampe.

"Imamo više od 250 objekata, mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka, rampi još više. Moramo to sve da pospemo. Beograd je sav uzbrdo i nizbrdo. Saobraćajnice su od 100 do 500 metara nadmorske visine. Te više kote brže lede i prave probleme. Apel je malo pažnje, malo strpljenja, biće sve u redu", kaže Maravić.

Inače, jutros je bilo problema u naseljima Žarkovo, Cerak i Sremčica zbog klizavog kolovoza.

Beograd: Haos zbog snega, stoje autobusi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.