Četvrti nastavak »Milenijuma« izlazi 27. avgusta

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti nastavak »Milenijuma« izlazi 27. avgusta

Kriminalistička trilogija "Milenijum" iduće nedjelje će dobiti svoj nastavak, 11 godina poslije smrti autora knjiga prodatih u više od 80 miliona primjeraka.

Triler na 500 stranica, ovog puta iz pera Davida Lagerkranca, takođe Šveđanina, o heroini novog doba Lizbet Salander imaće svjetsku premijeru 27. avgusta.

Švedska izdavačka kuća "Nordstets", koja će istovremeno lansirati roman u 35 zemalja, potrudila se da objavljivanje knjige bude misteriozno, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << priča o Lizbet i novinaru Mikaelu Blumkvistu; niko, osim prevodilaca i izdavača, roman nije pročitao.

Portparolka izdavača Linda Altrov Berg rekla je da je njena kuća željela po svaku cijenu da spriječi hakere da saznaju detalje iz knjige.

Lagerkranc, koji je i autor biografije fudbalera Zlatana Ibrahimovića, obavezao se da prije objavljivanja knjige ne daje intervjue. Radio je na kompjuteru koji nije bio povezan sa internetom, a primjerke za prevod dostavljala je kurirska služba.

Švedski pisac Stig Larson, autor dosadašnja tri dijela "Milenijuma", umro je od srčanog udara u 51. godini, prije objavljivanja prve knjige.

Romani "Muškarci koji mrze žene", "Djevojčica koja se igrala vatrom" i "Kula od karata" prevedeni su na tridesetak jezika i adaptirani za film.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.