Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti dan protesta protiv kralja Abdulaha II u Jordanu

Više hiljada Jordanaca protestovalo je danas, četvrti dan za redom, zbog poskupljenja cijene goriva, pozivajući na svrgavanje kralja Abdulaha Drugog. U današnjim demonstracijama širom zemlje demonstrante je predvodio sekularni omladinski pokret Hirak. Protesti protiv vlasti postali su nasilni prethodne nedelje, kada je jedna osoba poginula, a 75 povredjeno u sukobima s policijom. Povod za proteste su drastična poskupljenja hrane i goriva, nezaposlenost i visoka inflacija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hiljade demonstranata u Jordanu traže odlazak kralja

Izvor: Blic, 16.Nov.2012

Više hiljada Jordanaca demonstriralo je danas u Amanu zbog povećanja cena energenata i zatražilo odlazak kralja Abdulaha II...Policija je sprečila demonstranata da se približe kraljevskoj palati..."Narod želi promenu režima. Sloboda, dole kralj Abdulah", skandiralo je 10.000 demonstranata među...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.