Četvrta žrtva salmonele u Čačku, otrovani jajima?

Izvor: Mondo, 19.Apr.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrta žrtva salmonele u Čačku, otrovani jajima?

U čačanskoj bolnici preminula je i četvrta osoba koja je bila korisnik Doma za stare "Dvoje" u Vranićima, potvrdio je jutros direktor te zdravstvene ustanove Radoslav Milošević

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Prema njegovim rečima, u pitanju je starija osoba koja je bila ranije smeštena u Domu, ali je zbog epidemije prevežena u čačansku bolnicu.

Milošević je rekao da je to lice imalo simptome kao i ostali preminuli, a koji uključuju grčeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u stomaku, dijareju.

Sumnja se da je epidemiju izazvalo konzumiranje uskršnjih jaja koja nisu bila dovoljno skuvana, prenosi beogradska štampa.

U Domu za stara lica, od izbijanja zaraze salmolenom u toj ustanovi, preminule su tri osobe, rekao je juče Tanjugu načelnik čačanske Hitne pomoći Slobodan Vidojević, a Aksentije Tošić iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje naveo da je salmonelom zaražena 41 osoba iz Doma starih u Vranićima.

Tošić je dodao da su među zaraženim salmonelom i četiri osobe iz tog doma koje su smeštene na Infektivno odeljenje Bolnice u Čačku.

"Bakterija salmonele izolovana je u laboratorijski obrađenim uzorcima tih osoba, a jasnija slika biće poznata u ponedeljak, kada će biti gotove analize hrane i vode", rekao je Tošić.

On je tada naveo da su u bolnicu primljene još tri osobe iz Doma u Vranićima, sa sličnim simptomima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula i četvrta osoba u domu za stare

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2015

U čačanskoj bolnici preminula je i četvrta osoba koja je bila korisnik Doma za stare "Dvoje" u Vranićima, potvrdio je jutros Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove Radoslav Milošević...Prema njegovim rečima, u pitanju je starija osoba koja je bila ranije smeštena u Domu, ali je zbog epidemije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.