Četvoro stranih državljana na aerodromu, ne mogu u Srbiju

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro stranih državljana na aerodromu, ne mogu u Srbiju

U tranzitnom delu Aerodroma Nikola Tesla trenutno se nalazi četvoro stranih državljana, među kojima je troje iz Tunisa i jedan iz Bangladeša, a kojima, kako nam je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nije dozvoljen ulazak u Srbiju.

Strani državljani su smešteni u tranzitnom delu Aerodroma u prostoriji u blizini gejta A 10, u kojoj borave do povratnog leta u zemlju iz koje su došli, kažu u policiji i dodaju da do sada nije bilo slučajeva da su građani koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kreću u tranzitnoj zoni Aerodroma imali problema ili neprijatnosti sa stranim državljanima, koji ne mogu stupiti na teritoriju Srbije.

Kako N1 saznaje, putnici kojima nije dozvoljeno da ostanu ovde, nisu imali uplaćen smeštaj, niti su moglu da navedu osobu ili mesto gde planiraju da borave u Srbiji, a kod sebe nisu imali novca i nisu znali da navedu razlog dolaska.

Inače, u policiji navode da stranim državljanima kojima se prilikom granične kontrole ne odobri ulazak na teritoriju Republike Srbije, avio kompanija sa kojojm je osoba doputovala dužna je da obezbedi povratni let, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ dužan da u skladu sa članom 17 Zakona o zaštiti državne granice, obezbedi prostoriju u tranzitnoj zoni do realizacije tog leta. Za vreme boravka osoba, prostorija je pod nadzorom radnika Aerodroma i policijskih službenika.

Novi policijsko-sindikalni savez uputio je juče ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću dopis u kome upozorava na dugotrajni boravak migranata na beogradskom aerodromu i opasnost da zbog toga mogu da se pojave razne bolesti, od kojih mogu da obole policajci. Pripadnici MUP pokušali su da reše problem smeštanjem migranata u prostorije koje su namenjene za zadržavanje lica, kako bi rasteretili hodnike i sprečili gužve i stvaranje loše slike, ističe se u dopisu.

Novi policijsko-sindikalni savez podseća da je Zaštitnik građana posetio aerodrom, obišao tu prostoriju i zabranio uvođenje lica u nju, pa je nakon tog postupka problem vraćen na početak, jer su migranti ponovo u hodnicima i zadržavaju se u holu ispred pasoške kontrole.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Šta se dešava sa stranicma na aerodromu "Nikola Tesla" ako im NE DOZVOLE ULAZAK U SRBIJU

Izvor: Blic, 02.Dec.2016

U tranzitnom delu Aerodroma „Nikola Tesla“ trenutno se nalazi četvoro stranih državljana, kojima nije dozvoljen ulazak na teritoriju Republiku Srbije, rečeno je Tanjugu u MUP Srbije...Reč je o troje Tunižana i jednom putniku iz Bangladeša, koji po zakonu o Strancima nisu ispunjavali uslove za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.