Četvoro poginulih i oko 30 ranjenih, razmena vatre traje

Izvor: NTV.rs, 02.Apr.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro poginulih i oko 30 ranjenih, razmena vatre traje

NAJROBI – Najmanje četiri osobe su ubijene i oko 30 je ranjeno kada su maskirani naoružani napadači danas upali u kampus koledža“Garisa“, u blizini kenijsko-somalijske granice i uzeli studente kao taoce.
Naoružani napadači su upali u kampus koledža pred zoru, pucajući nasumice uz uzimanje talaca i najmanje 30 ljudi je završilo u bolnici sa ranama od vatrenog oružja, saopštio je kenijski Crveni krst.
Ekstermisti somalijske grupe Al Šabab preuzeli su odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << za napad, javila je američka televizisjka mreža CNN.
„Nekih 50 studenata je oslobođeno“, saopštio je Crveni krst, a borbe su nastavljene sa napadačima koji se kriju u spavaonicama kampusa, dodaje AFP.
Do 11 sati po lokalnom vremenu, šest sati od početka napada, nastavljene su borbe da se povrati kontrola nad kampusom, pošto su kenijske snage bezbednosti očistile tri od četiri spavaonice i saterale u „ćošak“ ekstremiste u poslednjoj spaavonici, saopštilo je kenijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kenijski koledž „Garisa“ nalazi se na istoku zemlje, na 145 kilometara od granice sa Somalijom, a današnji napad nije prvi pošto somalijski ekstremisti često vrše upade u Keniju od kako je Kenijska vlada poslala vojne trupe preko granice u Somaliju.
Tanjug 02.04.2015 11:22
AP Photo

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA Četvoro poginulih, 30 ranjenih u napadu na koledž u Keniji

Izvor: Blic, 02.Apr.2015

Najmanje četiri osobe su ubijene i oko 30 ranjeno, kada su maskirani napadači rano jutros upali u kampus koledža "Garisa", u blizini kenijsko-somalijske granice i uzeli zasad nepoznat broj studenata za taoce...Naoružani napadači su upali u kampus koledža pred zoru, pucajući nasumice i najmanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.