Izvor: Kurir, 09.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četnici spasioci!

GORNJI MILANOVAC - Prijateljstvo između žitelja podravnogorske varošice Pranjani i Amerikanaca, započeto u Drugom svetskom ratu spasavanjem savezničkih pilota od strane četnika Draže Mihajlovića, potvrđeno je i u nedelju. Tada su Pranjane i Galovića brdo, pranjanski zaseok gde se u vreme rata nalazio improvizovani aerodrom za spasavanje avijatičara, posetili ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter i brojna delegacija Nacionalne garde američke države Ohajo, koja u Srbiji boravi u okviru Programa državnog partnerstva između Srbije i Ohaja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

So i rakija za stare prijatelje

Izvor: Glas javnosti, 09.Sep.2008

Prijateljstvo između žitelja podravnogorske varošice Pranjani i Amerikanaca započeto još u toku Drugog svetskog rata spasavanjem savezničkih avijatičara, među kojima je bilo najviše američkih pilota, nastavljeno je i posle završetka velikog rata, a još jednu potvrdu poštovanja naroda ovog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.