Četiri saveta za ljubavni sastanak kroz filmove Vudija Alena

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri saveta za ljubavni sastanak kroz filmove Vudija Alena

Iako utisak o drugoj osobi stvaramo već nakon prvih nekoliko sekundi, potrebno je više vremena za bolje upoznavanje. Sastanci su na početku nabijeni hemijom i željom da se ostavi najbolji mogući utisak na partnera. Kroz odlomke iz filmova Vudija Alena pojašnjavamo ovu tematiku.

 Saveti iz prve ruke : Vudi Alen  

 

 

1. Imaj na umu da muškarci i žene različito razmišljaju (“Annie Hall”)

Na početku veze svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokušavaju da se predstave u što je boljem mogućem svetlu. Za to vreme, najvažnije je da se pokuša da se prepozna razlika između onoga što partner govori i onoga što misli. Ono što se vrti u glavi tokom razgovora sa nekim ko nam se sviđa na duhovit i krajnje realan način, najbolje ilustruje odlomak iz Alenove romantične komedije “Ani Hol”.

 

2. Budi realna (“Whatever works”)

Mada bi želele da pronađu savršene partnere koji izgledaju i ponašaju se poput Bred Pita, žene često moraju da se zadovolje sa nešto “skromnijim” izborom. Zato bi trebalo da se odbaci površnost i da se okrene nekome ko odgovara intelektualno i emotivno. Leri Dejvid završava film govorom kojim objašnjava kako pronaći ljubav i sreću.

 

3. Ne očekuj da sve ide po planu (“Play it again, Sam”)

Dobar tajming i hemija najbolji su mogući faktori za uspešan početak ljubavne veze. Na “sudare” se kreće sa dobro pripremljenom listom potencijalnih tema za zabavno veče. A kako ne ide uvek sve po planu, u tim slučajevima treba da postoji plan B. Evo, na primer, šta bi se dogodilo kad bi se vaš partner pojavio nenajavljen pred vratima stana?

 

4. Imaj vere u dobar završetak (“Manhattan”)

U vezama svi pravimo greške zbog kojih se kasnije kajemo, ali niko od nas nije savršen pa samim tim ne može da bude ni naša veza. Ali ne treba previše očajavati i gubiti nadu. Treba ostati pozitivan i imati vere u srećan kraj, jer su to temelji za kvalitetan odnos.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.