Četiri sata čega? Bajden zna kineski? Blinken koluta očima; Panika: Izlazite napolje, izlazite napolje VIDEO

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 11:41

Četiri sata čega? Bajden zna kineski? Blinken koluta očima; Panika: "Izlazite napolje, izlazite napolje" VIDEO

Svi svetski mediji preneli su, kao jednu od glavnih vesti, sastanak američkog i kineskog predsednika, sa naznakom da su dva lidera razgovarala četiri sata.

Bajden i Si sreli su se u blizini San Franciska na samitu APEC-a, a razgovarali su o niz tema i to veoma osetljivih za obe zemlje, a koje su dovele do zahlađenju odnosa SAD i Kine

Prema zvaničnim verzijama, američki predsednik je ocenio da je uspeh sastanka u tome što su Si Đinping i on "jednostavno razgovarali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili otvoreni jedan prema drugom, tako da nema nesporazuma."

SAD su zatražile od Kine da ne napada Tajvan, Kina je podsetila SAD da oni naoružavaju teritoriju koju Kina smatra svojom. Takođe,

Bajden je tražio od kineskog lidera i da upotrebi svoj uticaj na Iran i pozove tu zemlju da, preko svojih saveznika, ne izvodi napade na američke ciljeve na Bliskom istoku. Isto tako, “koplja su se lomila” i oko pitanja zaustavljanja izvoza hemijskih proizvoda koji se koriste u proizvodnji opijata fentanila, koji je vodeći uzrok predoziranja narkoticima u SAD.

Onda je američki predsednik nakon zvaničnih razgovora rekao da nije promenio svoj stav u tome da je kineski predsednik diktator. “Da, jeste diktator. On je diktator u smislu da vodi jednu komunističku državu koja se zasniva na formi upravljanja potpuno drugačijoj od naše”, rekao je Bajden.

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning odmah je reagovala na tu izjavu, navodeći da “američki predsednik veoma greši”.

Mao je dodala da su Bajdenovi komentari ne samo pogrešni, već da su rezultat neodgovorne političke manipulacije.

Ali, iza zvaničnih kulisa nekoliko stvari nije promaklo korisnicima društvenih mreža, a pogotovo korisnicima X-a, odnosno nekadašnjeg Tvitera, koja je veoma uticajna u SAD.

Tako je, na toj platformi, podeljeno nekoliko “veoma zanimljvih detalja”.

Najpre, kamere su zabeležile i panično ponavljanje osoblja zaduženog za protokol koje, još dok Bajden i Si sede, gotovo histerično ponavljaju: "Idemo, ovim putem. Idemo, ovim putem. Izlazimo, izlazimo. Svi, počnite da izlazite. Svi moraju da izađu. Svi moraju da izađu… Dakle, momci, idemo, ovim putem. Ajmo, ovim putem. Hvala vam mnogo, izađite ovim putem…”

Zatim, primećeno je i da su Bajden i Si razgovarali tako što su svi sa američke strane stola u jednom trenutku imali slušalice za simultani prevod, osim samog američkog predsednika i amerićkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Bajden zatim “značajno” klima glavom dok govori Si, kao da razume kineski.

Takođe, snimljen je i zapanjeni izraz lica Entonija Blinkena, a državni sekretar je tada izledao kao da je veoma neprijatno iznenađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.