Četiri godine se ne zna ko je ubio Đorđa Stojanovića

Izvor: B92, 28.Jan.2017, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri godine se ne zna ko je ubio Đorđa Stojanovića

Još se ne zna ko je odgovoran za smrt 33-godišnjeg Đorđa Stojanovića, koji je poginuo u eksploziji bombe postavljene pod automobil u Knjaževačkoj ulici u Nišu.

O slučaju u kome se sumnjalo da je u ubistvo umešana i policija, Tužilaštvo već četiri godine čeka da policija otkrije identitet ubice, pišu "Južne vesti".

Kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, Stojanovićev ubica još “nije identifikovan”, pa i dalje ne sprovode istragu. Slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, dodaju, još u nadležnosti policije.

"U tom predmetu nije pokrenuta istraga, u toku je predistražni postupak u kome policija preduzima radnje u svojoj nadležnosti u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca", kaže Vladimir Stanojević iz Višeg javnog tužilaštva.

Podsetimo, Stojanović ubijen 27. januara 2013. godine kada je eksplodirala bomba pod njegovim automobilom, koja je uništila i jedan lokal u prizemlju zgrade ispred koje je bio parkiran, dok je nekoliko stanova bilo oštećeno.

Đorđev otac Zvonko Stojanović kazao je tada da zna da je njegov sin dugovao novac “zelenašima”, da je bio ucenjivan i da su mu pretili, kao i da sumnja da je u ubistvo umešana policija i žandarmerija.

Šest niških policajaca i dva žandarmerica su zbog toga ispitivani i testirani na poligrafu, ali je marta 2015. godine tadašnji načelnik niške policije Srđan Grekulović kazao da su otklonjene sumnje da su u ubistvo umešani policajci. U tom trenutku je, prema Grekulovićevim rečima, bilo malo dokaza o tom slučaju pa je zaključak bio da je “profesionalno odrađeno”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.