Četiri bombaša samobice - 14 mrtvih, 30 povređenih

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri bombaša samobice - 14 mrtvih, 30 povređenih

Abudža -- U napadu bombaša samoubica 14 ljudi je poginulo, a 30 je ranjeno u Majduguriju, na severoistoku Nigerije, oblasti koja je osam godina pod pobunom Boko Harama.

Četiri bombaša samoubice, dva muškarca i dve žene, digli su se u vazduh u kvartu Muna Garaž oko 18 sati po lokalnom vremenu, rekao je za Frans pres Belo Dambata, šef obezbeđenja Agencije za upravljanje vanrednim situacijama u nigerijskoj državi Borno.

Prvi bombaš se digao u vazduh među vernicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom večernje molitve, a poginulo je sedam osoba. Zatim je žena ušla u jednu kuću i aktivirala eksploziv na sebi i ubila trudnicu i njeno dete.

Drugo dvoje samoubica aktivirali su eksploziv pre nego što su stigli do cilja, rekao je Dambata.

Ogranak nigerijske ekstremističke grupe Boko Haram koju predvodi Abubakar Šekau nema običaj da preuzima odgovornost za napade međutim način kako su napadi izvedeni liči na tu grupu.

Od kada se pojavila pre osam godina grupa Boko Haram je organizovala napade i sprovodi samoubilačke napade u Nigeriji kao i u susednim zemljama kao što su Kamerun, Niger i Čad. U napadima je poginulo najmanje 20.000 ljudi.

Nigerijske vlasti su saopštile više puta da je grupa gotovo poražena međutim napadi na sela i vojne konvoje kao i samoubilački napadi na civile se nastavljaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U samoubilačkom napadu u Nigeriji poginulo 14, povređeno 30

Izvor: Blic, 16.Nov.2017, 00:58

Najmanje 14 osoba je poginulo, a 30 je povređeno u samoubilačkom napadu koji je danas izveden u Maiduguriju, na severoistoku Nigerije, izjavili su nigerijski zvaničnici...Prema rečima portparola nigerijske policije Vikotra Isukvua, napad je izvelo četvoro bombaša samoubica, dve žene i dva muškarca,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.