Čestitke vernicima i SPC za Božić

Izvor: Blic, 05.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke vernicima i SPC za Božić

Čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića svim vernicima Srpske pravoslavne crkve juče je uputio veliki broj državnih zvaničnika.



- Proslavljajući najradosniji hrišćanski praznik, naše porodice se okupljaju da bi zajedno proslavile Božić. Tada će naše misli i naša srca biti u domovima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u našoj zajedničkoj postojbini i matici celog srpskog naroda - navodi se u čestitki Vojislava Koštunice, predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlade Srbije.

Budućnost Srbije, po njegovim rečima, možemo graditi samo na istinskim vrednostima i vrlinama, na pravdi, na poštovanju prava drugih, ali i na samopoštovanju i odbrani prava srpskog naroda i države.

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić takođe je juče čestitao Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Pavlu, pravoslavnom sveštenstvu i svim građanima Srbije Božić po julijanskom kalendaru. Dulić je poželeo radosne i blagoslovene božićne praznike, Božji mir i razumevanje među ljudima, kome, kako je rekao, svi teže. Čestitku je uputio i Radomir Naumov, ministar vera u Vladi Srbije.

Božićnu čestitku uputio je i Tamaš Korhec, potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinski sekretar za propise, upravu i nacionalne manjine.

Muftija Muhamed Jusufspahić čestitao je Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Pavlu.

- U ime Mešihata srbijanskog i u svoje ime čestitam vam nastupajući Božić, želeći da ga dočekate i obeležite u radosti i toplini iskrene vere, molitve i nade za bolje sutra svih nas u Srbiji - navodi se u čestitki.

Jusufspahić je poželeo patrijarhu Pavlu zdravlje i sreću.

Dosadašnji hrvatski premijer i mandatar za sastav nove vlade Ivo Sanader uputio je božićnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cele Italije Jovanu Pavloviću i svim vernicima koji praznik Isusovog rođenja slave prema julijanskom kalendaru.

- Neka vam božićno slavlje donese duhovni mir, radost i ohrabrenje u krugu najbližih, te vas u tome duhu ojača u veri u budućnost tolerancije i zajedničkog napretka u novoj 2008. godini - stoji u čestitki koja se završava tradicionalnim božićnim pozdravom Mir Božji, Hristos se rodi!

I hrvatski predsednik Stjepan Mesić čestitao je Božić mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cele Italije gospodinu Jovanu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.