Čestitke povodom Dana Vojske Srbije

Izvor: RTS, 13.Feb.2009, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke povodom Dana Vojske Srbije

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar odbrane Dragan Šutanovac čestitali su pripadnicima vojske Dan Vojske Srbije - 15. februar. "Potrebno je da Vojska doprinese jačanju bezbednosti i stabilnosti u zemlji i regionu", kaže se u čestitki predsednika Tadića.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković čestitao je Dan Vojske svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

"Svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane najsrdačnije čestitam Dan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske Srbije. Vi ste najpouzdaniji stub bezbednosti zemlje i garant slobode građana", poručio je Cvetković u čestitki.

Predsednik Vlade izrazio je uverenje da se Vojska Srbije razvija i modernizuje u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

"Želim vam puno uspeha u obavljanju odgovornih dužnosti, dobro zdravlje i sreću", navedeno je u čestitki premijera.

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je svim pripadnicima Vojske 15. februar - Dan Vojske Srbije.

"U godini velikih izazova za Srbiju, potrebno je da pripadnici Vojske profesionalnim izvršavanjem zadataka i dalje doprinose jačanju bezbednosti i stabilnosti u zemlji i regionu", naveo je Tadić u čestitki.

"Uveren sam da ćete uspešno nastaviti put započetih reformi koje će omogućiti stvaranje moderne i funkcionalne Vojske Srbije, saglasno našem evropskom putu i najvišim međunarodnim standardima", poručio je predsednik Srbije.

"Čestitajući vam praznik, želim vam dobro zdravlje i uspeh u profesionalnoj karijeri", naveo je Tadić.

Čestitka ministra Šutanovca

I ministar odbrane Dragan Šutanovac čestitao je praznik svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Ove godine Dan Vojske Srbije obeležavamo sa značajnim rezultatima koje smo postigli u reformi sitema odbrane, ali i obavezom da i u narednom periodu ostvarimo planirane reformske ciljeve i pored očekivanih nepovoljnih uslova zbog globalne ekonomske krize", naveo je Šutanovac u čestitki.

Šutanovac je izrazio uverenje da će pripadnici Vojske, "kao i do sada, odgovorno i profesionalno izvršavati svoje obaveze i postavljene zadatke i doprinositi izgradnji moderne Vojske, koja će svojim sposobnostima moći da odgovori na izazove bezbednosti Srbije i biti činilac mira i stabilnosti u zemlji i regionu".

"Čestitajući vam praznik, želim vam uspeh u radu i izvršavanju zadataka", naveo je ministar odbrane.

Vojna vežba "Sretenje 2009"

Pripadnici Vojske Srbije izvešće u subotu, 14. februara, u Novom Sadu vežbu "Sretenje 2009", povodom obeležavanja Dana Vojske, a na Beogradskom keju će prikazati deo sposobnosti i predstaviti naoružanje i opremu.

Dan Vojske, od kada je Srbija ponovo postala samostalna država, obeležava se na Sretenje - 15. februara, a za taj praznik vezuju se dva važna događaja - Prvi srpski ustanak i donošenje prvog srpskog ustava.

Za praznik Vojske Srbije određen je datum koji simbolizuje početak stvaranja nove srpske države i srpske vojske, kada se obeležava i Dan državnosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.