Izvor: B92, 22.Dec.1999, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cestitka za praznike rimokatolickog nadbiskupa France Perka

Rimokatolicki nadbiskup beogradski i predsednik biskupske konferencije Jugoslavije France Perko cestitao je u sredu svim vernicima predstojece bozicne praznike. Perko je u poruci "pravoslavnoj braci i sestrama", upucenoj episkopima, svestenicima i vernicima Srpske pravoslavne crkve, uz bozicni pozdrav "mir bozji - Hristos se rodi" izrazio nadu da ce nastupajuca godina "vernicima SPC doneti duhovnu obnovu, pomoc i utehu u teskim danima koje prozivljava srpski narod". Nadbiskup Beogradski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << France Perko sluzice 24. decembra, na katolicki Badnji dan, mise u hramu Uznesenja blazene Device Marije i crkvi Svetog Antuna u Beogradu.

Patrijarh srpski Pavle cestitao je nadbiskupu beogradskom Francu Perku predstojece bozicne praznike. Uz "bratske cestitke i najbolje zelje", patrijarh Pavle je u poruci istakao da su, "pred nastupanje novog milenijuma, mnogi putevi pred nama, ali da nisu svi pravi, vec da neki od njih vode u propast. Dobro je daleko mocnije od zla i svaka pobeda zla u istoriji samo je privremena i prividna", porucio je patrijarh nadbiskupu Perku.

Savezni ministar i predsednik Komisije za odnose s verskim zajednicama Zoran Vujovic uputio je povodom Bozica najbolje zelje i cestitke nabiskupu beogradskom Francu Perku, clanovima Biskupske konferencije Jugoslavije, ciji je Perko predsednik, monastvu i vernicima Rimokatolicke crkve u SRJ.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.