Čestitka vrhovnog komandanta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitka vrhovnog komandanta

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je danas, povodom Dana Vojske, svim njenim pripadnicima čestitku u kojoj ističe da su oni, učešćem u brojnim aktivnostima na domaćem i međunarodnom planu, dostojno reprezentovali zemlju i doprineli jačanju njenog kredibiliteta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čestitka Bojana Pajtića

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je, povodom Dana Vojske Srbije (VS), uputio čestitke načelniku Generalštaba general-potpukovniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miloju Miletiću, kao i svim starešinama i pripadnicima VS.

Pored želja da časne i odgovorne vojničke dužnosti i zadatke uspešno izvršavaju, Pajtić je izrazio uverenje da će Vojska Srbije uspešno nastaviti proces osavremenjivanja i transformacije u modernu, efikasnu i dobro organizovanu oružanu snagu, spremnu da odvrati i spreči svaki napad na Republiku Srbiju i da bude garant njenog suvereniteta i slobode svih građana.

"Vlada Vojvodine će i u budućnosti nastojati da u okviru svojih nadležnosti s Vojskom Srbije ostvaruje uspešnu i obostrano korisnu saradnju", rekao je Pajtić u saopštenju.

"Proslavljanjem 15. februara - Dana državnosti i Dana Vojske objedinili smo identitet vojske i države, oplemenjujući ih savremenim i novonastalim vrednostima i obnovili najdublju povezanost u srpskoj državotvornoj tradiciji", navodi se u čestitki.

Puna podrška očuvanju mira

Tadić je ocenio da je Vojska Srbije u protekloj godini, u periodu velikih izazova i ekonomske krize, pružila punu podršku očuvanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, kao i uključenju Srbije u evropske integracije.

"Uveren sam da ćete i ubuduće profesionalno izvršavati postavljene zadatke i ispunjavati obaveze koje vam predstoje. Čestitam vam praznik, uz želju da uspešno nastavite započete reforme, kao i da operativnu i funkcionalnu sposobnost Vojske Srbije podignete na viši nivo", poručio je on.

Obezbeđeni uslovi za profesionalizaciju

Čestitku povodom Dana Vojske uputio je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je naglasio da su pripadnici vojske profesionalnim radom i istrajnošću ostvarili značajne rezultate u obuci i stvaranju uslova za život i rad jedinica, a na vežbama pokazali visoku operativnu sposobnost za izvršavanje namenskih zadataka.

Centralna proslava u Pančevu

Centralno obeležavanje 15. februara - Dana Vojske Srbije biće održano u nedelju, 14. februara, u Specijalnoj brigadi u Pančevu, najavilo je danas Ministarstvo odbrane.

Obeležavanju Dana Vojske Srbije prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Miloje Miletić.

Pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije prikazaće deo operativnih sposobnosti, a biće izložen i deo opreme i naoružanja koji koriste.

"Dostignutim stepenom sprovedene reforme, obezbedili smo uslove za završetak procesa profesionalizacije i izgradnju moderne Vojske, koja će svojim sposobnostima predstavljati činilac nacionalne moći i pouzdanog bezbednosnog partnera", konstatovao je on.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić je pripadnicima vojske poručio da su u proteklom periodu ispoljili izuzetnu spremnost da iskoriste objektivne mogućnosti u modernizaciji i osavremenjivanju komandi, jedinica i ustanova.

"Realizovali ste brojne postavljene misije i zadatke kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu, postigli dobre rezultate u obuci i osposobljavanju i održali zahtevani nivo operativnih sposobnosti", istakao je Miletić.

Premijer Cvetković: Sledeće godine profesionalizovana vojska

"Svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane čestitam Dan vojske Srbije. Siguran sam da će naša država već sledeće godine ovaj praznik obeležiti sa potpuno profesionalizovanom vojskom, kao sigurnim osloncem mira u regionu, čvrstim stubom stabilnosti zemlje i garantom sloboda za sve građane. Vojska Republike Srbije razvija se u skladu sa najvišim međunarodnim standardima i dostigla je vrhunsku osposobljenost jedinica za savesno i odgovorno izvršavanje svih namenskih zadataka. Želim vam puno zdravlja, sreće, napretka i uspeha u profesionalnoj karijeri“, navodi se u čestitki premijera Cvetkovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.