Čestitka novom predsedniku PS OEBS

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitka novom predsedniku PS OEBS

Beč -- Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer čestitao je bivšem šefu diplomatije Finske Ilki Kanervi na izboru za predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a.

"Ilka Kanerva, kao bivši ministar spoljnih poslova Finske i bivši predsedavajući OEBS-a, donosi na ovu poziciju puno iskustva i stručnosti i radujem se saradnji sa Parlamentarnom skupštinom na bezbednosnim izazovima sa kojima se suočava region OEBS-a", izjavio je Zanijer, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim rečima, Finska je "zvezda vodilja" u OEBS-u još od osnivanja te organizacije. "Pozdravljam ambiciju Kanerve da ponovo prizove duh Helsinkija kao novi kormilar PS OEBS-a", zaključio je Zanijer.

Kanerva je izabran za predsednika PS OEBS-a juče, poslednjeg dana godišnjeg zasedanja skupštine u Bakuu. "Moja je želja i lična ambicija da obnovimo duh Helsinkija", rekao je Kanerva misleći na osnivački dokument OEBS-a iz 1975. godine.

Finski zvaničnik se zahvalio svom prethodniku Ranku Krivokapiću, za njegov rad i posvećenost Skupštini.

Mandat novoizbranog predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a trajaće jednu godinu sa mogućnošću reizbora na još jedan mandat, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Kanerva, koji je poslanik sa najdužim stažom u finskom parlamentu, trenutno se nalazi na čelu delegacija Finske u Parlamentarnim skupštinama OEBS i NATO, a obavljao je dužnost potpredsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a 2013. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.