Česmovača u Srbiji neispravna?!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česmovača u Srbiji neispravna?!

Čak 32 odsto stanovništva Srbije pije vodu iz gradskih vodovodnih mreža koja je samo delimično kontrolisana ili uopšte nije kontrolisana, izjavio je profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu Dragan Manojlović.

U intervjuu za najnoviji broj revije "Srbija na vodi" Manojlović je naveo da su najčešći parametri fizičko-hemijske neispravnosti povećana mutnoća, boja, povišena koncentracije gvožđa, mangana, amonijaka, nitrata, nitrita.

"Posebno je kritično stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u 30 odsto vodovoda koji su hemijski i mikrobiološki neispravni", rekao je Manojlović.

On je podsetio da je, prema podacima Republičkog zavoda za javno zdravlje iz 2007. godine, od 155 kontrolisanih vodovoda u Srbiji samo 47,75 odsto imalo ispravnu pijaću vodu.

"Oko 50 odsto kontrolisanih vodovoda uspeva da obezbedi vodu koja zadovoljava hemijske i mikrobiološke kriterijume", navodi Manojlović..

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.