Češki premijer podnosi ostavku

Izvor: RTS, 17.Jun.2013, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češki premijer podnosi ostavku

Pod pritiskom javnosti i kolacionih partnera češki premijer Petr Nečas odlučio da podnese ostavku.

Češki premijer Petr Nečas podneće u ponedeljak ostavku a vladajuća koalicija pokušaće da sačuva vladu postavnjanjem drugog premijera koga predloži Građanska demokratska stranka.

Petr Nečas je to sam potvrdio posle vanrednog satanka sa koalicionim partnerima.

Nečas je poslednjih dana pod pritiskom češke javnosti da podnese ostavku zbog hapšenja njegovih najbližih sardnika optuženih za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijer Češke sutra podnosi ostavku

Izvor: Blic, 17.Jun.2013

Češki premijer Petr Nečas najavio je danas da podnosi ostavku, nakon izbijanja skandala o korupciji i špijuniranju u koji je bila umešana njegova najbliža saradnica...- Od sutra napustam dužnost premijera. Svestan sam svoje političke odgovornosti - rekao je Nečas na konferenciji za novinare...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.